Hatay Büyükşehir Belediye (HBB) Başkanı Lütfü Savaş, ev sahipliği yaptığı uygarlıkların etkisinde kalarak birçok alanda zengin bir çeşitliliği barındıran Antakya’nın eski evlerinde incelemelerde bulundu.

HBB Genel Sekreteri Hasan Maden, Genel Sekreter Yardımcısı Sait Günal ve Emlak- İstimlak Daire Başkanı Bayram Öksüz ile birlikte eski Antakya Evleri’nde ayrıntılı incelemelerde bulunan Başkan Savaş, tarihe tanıklık eden yapılarda ikamet eden vatandaşlarla binaların geleceğe dönük olarak değerlendirilmesi noktasında fikir alışverişinde bulundu.

Antakyalılar tarafından ilgiyle karşılanan Başkan Savaş, sokak aralarında zengin bir tarihi dokuya sahip yapıların gerek restorasyon çalışmalarıyla gerekse de ticari anlamda yapılacak girişimlerle geleceğe tahrip edilmeden taşınabileceğini ifade etti.

Ev sahiplerinin bu konuda sorumluluk alarak hareket etmesi gerektiğinin altını çizen Başkan Savaş, geçmişi günümüzde yaşatan bu tür yapıların tarihi bir bilinçle revize edilerek kullanılabileceğini veya bu konuda yetkin kurumlara devredilerek kullanıma çeşitli şekillerde açılabileceğini kaydetti.

Başkan Savaş, bugüne dek ihmal edilmiş ve çeşitli sebeplerle kaderine terk edilmiş eski Antakya Evleri’nin vizyon projeli bilinçli bir revizasyonla şehre yepyeni bir çehre kazandıracağına inandığını vurguladı.

Detaylı incelemelerde binalar hakkında bilgiler alan Başkan Savaş, çoğu halen kullanımda olan ve bakımsızlık nedeniyle neredeyse yıkılma noktasına gelen Antakya Evleri konusunda kısa bir süre zarfında harekete geçileceğini belirtti.