Hatay'ın merkez Antakya ilçesinde yaşayan Osman Hatun'a 2 yaşındayken "hidrosefali" tanısı konuldu. Eşini kaybeden ve çalışmadığı için geçim sıkıntısı çeken anne Sevim Hatun (50), bugüne kadar küçük Osman'ın tedavisini kendi imkanlarıyla sürdürdü.

  Anne Hatun, kafasından karnına kadar uzanan hortumla yaşamak zorunda kalan ve hastalığı yüzünden sol kolu felç olan minik oğlunun iyileşeceği günü umutla bekliyor.

Hatun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, oğlunun küçük yaşta birçok acıyı üst üste yaşadığını söyledi.

Yaşıtlarının sokaklarda oyun oynadığını ancak Osman'ın rahatsızlığı nedeniyle geçirdiği ataklar yüzünden tek başına dışarı çıkamadığını belirten Hatun, şöyle devam etti:

"Osman'ı yalnız bırakamıyorum. En ufak bir seste rahatsızlığı nedeniyle atak geçirebiliyor ve bayılıyor. Yoldan geçen araçların korna sesi bile onu etkileyebiliyor. Oğlumu böyle gördükçe içim acıyor. 10 defa beyin ameliyatı geçirdi. Osman'dan ayrı bir oğlum daha var, günlük işler yapıyor. 5 aydır evin kirasını ödeyemedik. Oğlumu bir yıldır doktora gösteremedim. Atak geçirmemesi için ilaçlarını düzenli kullanması gerekiyor ancak paramız olmadığı için ilaçlarını da alamıyorum. Devletin bazı yardımları olduğunu duydum ama nereye başvuracağımı bilemiyorum."

-"Yüzü hiç gülmedi"  

Oğlunun küçük yaşta geçirdiği ameliyatlar yüzünden psikolojisinin bozulduğunu, yüzünün her zaman asık olduğunu ve gülümsemediğini anlatan Hatun, Osman'ın sağlığına kavuştuğunu görmeyi çok istediğini belirterek hayırseverlere destek çağrısı yaptı. 

Aileyle yakından ilgilenen ve Osman'ın tedavisini üstlenen doktor Serdal Kanuncu ise "hidrosefali" nin beyinde su toplamasına yol açan bir hastalık olduğunu kaydetti.

Tedavide düzenli ilaç kullanılmasının önemine işaret eden Kanuncu, Osman'ın yaşadığı sıkıntı ve travmayı atlatabilmesi için bir an önce psikiyatri uzmanına görünmesi gerektiğini vurguladı.

Yoksulluk, babasızlık ve hastalığının Osman'ın sağlığını ve neşesini olumsuz etkilediğini ifade eden Kanuncu, küçük çocuğu topluma kazandırmak ve bir kez olsun gülümsetebilmek için ellerinden geleni yapmaya çalıştıklarını belirtti.