Yayladağı'nda Atatürk Anıtı Meydanı'nda düzenlenen tören, anıta çelenk konulması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Kaymakam Alpaslan Altınışık, 3. Hudut Tabur Komutanı Yarbay Yücel Çetinkaya ve Yayladağı Belediye Başkan Vekili Mustafa Sayım törene katılan halkın bayramını kutladı.

- Dörtyol

Dörtyol'da, İnönü Caddesi'nde düzenlenen törende Atatürk Anıtı'na çelenk konuldu, İstiklal Marşı okundu.

Tören, Dörtyol Kaymakamlık Binası'nda Kaymakam Recep Soytürk, Garnizon Komutanı Jandarma Yarbay Tolunay Başer ve Belediye Başkanı Yaşar Toksoy'un tebrikleri kabulü ile sona erdi.

Kutlama törenlerine askeri erkanın yanı sıra sivil toplum örgütü ve siyasi parti temsilcileri ile vatandaşlar da katıldı.

- Hassa

Hassa Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtı’na çelenklerin sunulmasıyla başlayan tören, günün anlam ve önemini belirten konuşma ve şiirlerin okunmasıyla devam etti.

Hassa Kaymakamı Mustafa Pala, törene katılanların bayramını kutladı.

Törende ayrıca Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sınavı'nda (TEOG) ilçe genelinde dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyeler verildi.

Kutlama törenlerine Hassa Belediye Başkan Vekili Muharrem Demirci, Hassa Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Nuri Dilek, İlçe Emniyet Amiri Murat Şimşek, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.