Hatay'ın İskenderun ilçesinde yaşayan emekli öğretmen Aselcioğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1957 yılında hayatını kaybeden babasının Çanakkale savaşlarında cephe gerisinde doktor olarak başarıyla görev yaptığını belirtti.

Zaferin kazanılmasında emeği geçenlerin çok büyük fedakarlıklar verdiğini ifade eden Aselcioğlu, babası Süleyman Asım'ın cepheye gelen yaralıları tedavi ettiğini, ayrıca  zorluk içerisinde olanlara her zaman yardımda bulunduğunu söyledi.

Babasının hayatta olduğu dönemde sürekli Çanakkale'de yaptıklarını anlattığını belirten Aselcioğlu, Anafartalar Cephesi'nde mermilerin yağmur gibi yağdığı bir yerde babasının çadırda yaralıları tedavi ettiğini söylediğini aktardı.

Aselcioğlu, babasıyla ilgili şunları anlattı:

"Babam Süleyman Asım cephede zor şartlar altında yaralıları tedavi ettiğini sürekli anlatırdı. Sadece bununla da kalmamış, savaş sırasında bazı kişilere de yara sarmayı, dikiş atmayı öğreterek cephede sıhhiyeci yetiştirmiş. Bu başarılarından dolayı babama madalya ve berat gönderildi. Bu beratta sıhhiyeci yetiştirip cephe gerisine destek olduğu için övgüler yazıyordu. Babam doktor olduğu için 'düşman da olsa tedavi edeceksin' anlayışını benimseyen bir insandı. Bu sebepten ötürü yabancı askerleri de tedavi ettiğini bizlere söylüyordu. Babamın savaş sırasında olduğu bölgeleri gezdim. O anlar gözümün önüne geldikçe tüylerim diken diken oldu. Bu kahramanlığı hem bize hem Türk halkına yaşattığı için babamla ve o dönemde savaşanlarla gurur duyuyorum." 

Çanakkale Zaferi'ni Türk ulusunun tabusu olarak gördüğünü belirten Aselcioğlu, bu gururun gençler tarafından her daim yaşatılması gerektiğini sözlerine ekledi.