Gençlik ve Spor Bakanlığı Proje ve Koordinasyon Genel Müdürlüğü tarafından 2 yıl önce uygulamaya konulan proje hakkında bilgi veren Bakanlık Müşaviri Metin Ayvazoğlu, Damla Projesi'ne katılan gençlere gönüllülük, insan sevgisi, iyilik, empati, fedakarlık, tasavvuf, sürdürülebilirlik, çevre ve gençlik eğitimi gibi çeşitli konularda eğitimler verdiklerini belirtti.

Türkiye'ye eğitim görmek için dünyanın farklı ülkelerinden gelen müslüman üniversite öğrencisini Türkiye'nin çeşitli illerine götürerek yöredeki gençler ve çocuklarla buluşturduklarını anlatan Ayvazoğlu, ziyaretlerde yöre kültürü ve halkını yakından tanıma fırsatı bulduklarını kaydetti.

Öğrencileri dezavantajlı bölgelere götürerek oradaki insanların kalplerine dokunmasına vesile olmaya çalıştıklarını ifade eden Ayvazoğlu, gençlere sosyal statü kazandırmayı arzu ettiklerini söyledi.

Gittikleri yörelerde projeye katılım gösteren üniversite öğrencilerine gelenek ve görenekleri öğrenmelerinin yanı sıra çevre temizliği bilincini de aşıladıklarının altını çizen Ayvazoğlu, şöyle devam etti:

''Projemiz, süreklilik arz eden bir projedir. Gençlik ve Spor Bakanlığının finansıyla sürdürülüyor. Bakanlığımız gönüllü aktivitelere her zaman destek veriyor. Çok güzel geri dönüşümler alıyoruz. Küçük bir damla ile başladık ve şimdi 700 öğrenciye ulaştık. Projemiz dalga dalga büyüyor ve okyanusa dönüşüyor. Niyetimiz de o yöndedir. Bazı insanların kalplerine dokunabilirsek dünyanın en huzurlu ve mutlu insanları olacağız. Cumhurbaşkanımızın başlattığı barış ve kardeşlik sürecini en iyi şekilde destekleyen neferlerden olmak istiyoruz. Başarabilirsek ne mutlu bize. İnşallah o yolda gidiyoruz''

Ayvazoğlu, proje kapsamında önümüzdeki ay içinde gençlerin Sinop'a gideceklerini ve orada da çeşitli ziyaret ve aktivitelerde bulunacaklarını kaydetti.

Kocaeli Üniversitesi'nde okuyan Suriyeli Visam Neccari, projede yer aldığından dolayı çok mutlu olduğunu ifade ederek, beraberlik, kardeşlik, paylaşım ve daha çok da barışın sağlanmasına katkıda bulunmak için bir araya geldiklerini ve bunun için Türkiye'yi dolaştıklarını belirtti.

İstanbul Üniversitesi'nde okuyan Arnavut Esmeliya Zalli de ilk defa katıldığı projede çok güzel duygular yaşadığını ve adeta kendisi için baharın yeniden geldiğini kaydetti.

Zalli, projede her şeyleriyle gönüllerini ortaya koyduklarını ifade etti.

Gambiya Cumhuriyeti'nden Ankara Üniversitesi'ne yüksek lisans yapmak için gelen ve projeye katılan Nimasatta Tamara da gittikleri her şehrin kültürünü tanıma fırsatı bulduklarını, gittikleri her yerde güzel duygular yaşadıklarını ve yeni şeyler öğrendiklerini belirtti.