Ankara ve İstanbul merkezli olarak ordu içinde başlayan darbe girişimi, tüm yurtta olduğu gibi Hatay’ın Erzin ilçesinde de vatandaşlar tepki gösterdi.
AK Parti Erzin ilçe binası önünde toplanan kalabalık ellerinde Türk Bayrağı ile Cumhuriyet Meydanına geldi. Ankara’daki gelişmeleri meydandaki geniş ekrandan izleyen yüzlerce vatandaş, darbecilere karşı demokrasiye sahip çıktı. Kadınlı erkekli Türk Bayraklarını ellerine alan Erzinliler sabahın ilk ışıklarına kadar evlerine gitmedi.
AK Parti Erzin İlçe Başkanı Mithat Bozdağ, “Bu vatan toprakları birkaç çapulcuya bırakılamaz. İşte biz meydandayız gelsinler bizi tutuklasınlar. Bu vatan kolay kurtulmadı. Bu darbe girişiminde bulunanlarda Türk düşmanı ülkelerin maşalığını yapmışlardır. Allah’ın izniyle devletimiz güçlüdür ve bunun üstesinden gelecektir. Bunu gerçekleştirenlerde gerçek cezalarını bulacaklardı” dedi.
Gece boyunca Merkez Camiinden okunan Kur’an kerim ve dualarla meydanda bulunan kalabalığa manevi olarak güç verildi. Ayrıca sabah namazı öncesi Merkez Camiinden Fetih duası okundu.