Ak Parti Hatay Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu, Eğitim Bir-Sen Dörtyol Şube Başkanı Ahmet Aydın ve yönetim kurulunu ziyaret etti.

Türkoğlu, ziyarette yaptığı konuşmada, bir ülkenin geleceğine yönelik yapılan en büyük yatırımın eğitim olduğunu belirtti.

Çocukların sadece ailelere teslim edilemeyecek kadar kıymetli olduğunu ifade eden Türkoğlu, şöyle devam etti:

''Ailenin maddi ve kültür seviyesi ne olursa olsun çocuklarımızın tamamı profesyonel eğitmenlerin ellerinde sağlıklı ve toplumun geleceğini şekillendirecek, Bilgi ve birikimle donatılmış olarak yetiştirmek mecburiyetindeyiz. Ak”ˆParti Hükümetimiz eğitimin her kademesinde devrim niteliğinde başarılara imza atmıştır. En başta 8 yıllık kesintisiz eğitim 12 yıla çıkarılmıştır. Milli eğitimin bütçesi 6,5 kat, öğrencilere verilen burslar ise 10 kat arttırılmıştır. 2002 de 7,5 milyar olan Milli Eğitim”ˆBakanlığımızın”ˆbütçesi 2014 yılında 55,7 milyar liraya ulaşmıştır. Harçlar kaldırılmış, eğitim yardımları yapılmaya başlanmıştır. Üniversiteye girişteki katsayı farkları kaldırılmıştır. İlkokulda okullaşma oranı yüzde 99, ortaokulda yüzde 71 ve yüksekokulda okullaşma oranı ise yüzde 40' lara ulaşmıştır''

Eğitim Bir-Sen Dörtyol Şube Başkanı Ahmet Aydın da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek hiç bir dönemde bu kadar bir okullaşma oranı olmadığını ve ilçeye yapılan eğitim yatırımlarından dolayı emeği geçenlere teşekkür etti.