Hatay Valiliği, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Genç Beyinler Eğitimi Destekleme Derneğinin, Gençlik ve Spor Bakanlığının desteğiyle hazırladığı projenin koordinatörü Mahmur Cihangir Girişken, AA muhabirine yaptığı açıklamada, işsiz gençlerin aile bütçelerine katkıda bulunmalarına imkan vermek için yola çıktıklarını söyledi.

Açtıkları kursun 1 yıl süreceğini belirten Girişken, "Üç aşamadan oluşan projenin bütçesi 63 bin lira. Mozaik ve tiyatro kursu başladı. 5'i kadın 10 Suriyeliye Türkçe dil eğitimi de verilecek. Gençler, kursta öğrendikleriyle mozaikten ürettikleri hediyelik eşyaları satıp, para kazanacak. Proje sonunda birlik ve beraberlik duygusunu kazandırmak için Çanakkale ve Bursa illerine gezi gerçekleştirilecek.''

Kursiyerlerden Furkan Pilavcıoğlu da aldıkları eğitimin önemine değinerek öğrenci olduğu için tam zamanlı bir işte çalışamadığını ancak kursta öğrendikleri sayesinde hem mozaik eşyalar üreterek hem de tiyatro oyunu hazırlayarak para kazanabileceğini söyledi.

Gençlerin bu tür kurslara yönlendirilmesiyle topluma daha da faydalı olacağını vurgulayan Pilavcıoğlu, projenin başarılı olmasını diledi.

Rabia Kuyubaşıoğlu ise boş zamanlarını değerlendirmeyi ve değişik faaliyetlere katılmayı düşündüğü sırada bu projeyi duyduğunu ve katılmaya karar verdiğini anlattı.

Kuyubaşıoğlu, özellikle mozaik kursuna ilgi duyduğunu, yapacağı mozaik panoları satarak aile bütçesine destek sağlayacağını belirtti.