HATAY (AA) - AK Parti Hatay İl Başkanı Ahmet Atıç, Hatay'da marketin önündeki dolaptan ekmek çaldıkları iddiasıyla iş yeri sahibi ve çalışanı tarafından sopayla darbedilen Suriyeli kuzenleri evlerinde ziyaret etti.

Antakya Hacı Ömer Alpagot Mahallesi'nde ailesiyle birlikte kiraladıkları evde oturan Suriyeli Muhammed Belve (16) ve dayısının oğlu Fedi Abdulgani'yi (16) ziyaret eden Atıç, Suriyeli çocukların ailelerine gıda ve giyim yardımda bulundu.

Atıç, ziyarette yaptığı konuşmada Suriyeli çocukların ekmek almaları sırasında yanlış anlaşılmayla mağdur edildiklerini düşündüklerini kaydetti.

AK Parti ailesi ve Hatay teşkilatı olarak yaşanan durumdan dolayı üzüntülerini ifade eden Atıç, şöyle devam etti:

"Bu kardeşlerimizin ihtiyacı olmasaydı belki de bu tarz bir girişime bulunmazlardı düşüncesiyle hareket ediyoruz. İçine düştükleri bu durumları bizi üzmüştür. Bizler neticede Türk toplumu olarak bize sığınan, misafir olarak gelen her kardeşimizin mağduriyetiyle, içinde bulunduğu sıkıntıları giderme noktasında bir hayalimiz, özlemimiz ve amacımız var. Türkiye açısından baktığımızda hepimiz üzüldük. Bu üzüntüleri giderme bağlamında bugün yanlarında olmayı doğru gördük. Teşkilatımız ve hayırseverlerimiz olarak kendilerine bir takım yardımlarda bulunacağız. Ülkemiz hamd olsun büyük bir ülke. Başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Başbakanımız Ahmet Davutoğlu bize sığınan buradaki her bir kardeşimizi kucaklamak için kendilerine görev addetti. Burada ırk, din, dil, mezhep ayrımı yapmaksızın her bir kardeşimizi bağrımıza bastık. Bundan sonrada aynı dava şuurumuz aynı bakış açımız devam edecektir. Geçmiş olsun diliyorum. Allah bir daha böyle acılar yaşatmasın"

Hayırsever Cengiz Sağlam da Suriyeli kuzenlerin ailelerinin günlük ekmek ihtiyaçları sağlayacaklarının sözünü verdi.

Atıç'ın ziyaretine AK Parti Hatay Gençlik Kolları Başkanı Ramazan Alpaslan ve parti üyeleri eşlik etti.