Gürsel Mahallesi'nde yaşayan memur emeklisi Nevzat Çelik (65), AA muhabirine yaptığı açıklamada, kendisini telefonla arayan kişinin cumhuriyet savcısı olduğunu ve bankada terör örgütüne çalışan bir memurun parasına el koyduğunu söylediğini anlattı.

Telefondaki kişinin bankadan parasını çekmesi için telkinde bulunduğunu belirten Çelik, bunun üzerine hesabındaki 7 bin 500 dolar ve 4 bin 200 lirayı bankadan alıp eve getirdiğini söyledi.

Çelik, camiye gittiği sırada eve gelen bazı kişilerin kapıyı tekmeleyip, "Açın kapıyı, operasyon yapıyoruz, sivil polisiz" dediğini belirterek, şöyle konuştu:

"Eşim kapıyı açmamış. Daha sonra ise camiden dönünce beni tekrar telefonla aradılar. Üzerime parayı alarak telefonla söyledikleri yere gitmemi istediler. Gittiğimde de halen telefonla konuşuyordum. Bir adam geldi, yanıma dikildi. Telefondaki adam da 'Yanındakine parayı ver' dedi. Ben de ne bileyim, çıkarttım, verdim. Daha önce böyle bir şey başıma gelmedi. Bizi şoka soktular. Emekli ikramiyemdi o. Emekli maaşım geçimimize yetmiyordu. Arada sıkıştığım zaman oradan alarak kullanıyordum. Eğer insanlık varsa onlarda, paramız helalse geri getireceklerdir."

Parayı verdikten sonra polis ekibinin kendisini alacağının söylendiğini ancak gelen olmayınca dolandırıldığını anladığını aktaran Çelik, olayla ilgili suç duyurusunda bulunduğunu sözlerine ekledi.