Selde kaybolan Gülzübeyde Başaran'ı bulmak için Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Hatay Büyükşehir Belediyesi, Erzin Sulama Birliği ve Dörtyol Jandarma Özel Harekat Komutanlığı ekiplerinin çalışması sürüyor.

Arama, 70 kişilik ekiple Ilıcalar, Gazi Çiftliği ve Karahöyük mevkilerinde devam ediyor. Barış ve Buğra kardeşler de çalışmaları yakından izliyor, zaman zaman ekiplere yardımcı oluyor.

Barış Başaran (31), AA muhabirine, annesinin bulunması için çalışan ekiplere akrabalarıyla destek verdiğini söyledi.

Felaketin yaşandığı ilk gün babası Osman Başaran'ın hayatını kaybettiğini anlatan Başaran, "Babamın cenazesini, Başlamışlı köyündeki mezarlığa defnettik, yanına da annem için mezar kazdırdık. Sel felaketi, baba ve annemi bizden ayırdı, iki kardeş yetim ve öksüz kaldık. Felaketinin üzerinden 9 gün geçti, hala annemize ulaşabilmiş değiliz. Büyük acı içinde 20 kilometre çapında bir alanı arıyoruz" dedi.

Kendisi ve kardeşinin zor günler geçirdiğini belirten Başaran, "Ekiplerin yanında her gün bir umutla yeniden çalışmalara başlıyoruz. Annemin cansız bedenine ulaşmaya bile sevinecek durumdayım. Kardeşim Buğra benim kadar güçlü değil. Onu mümkün olduğunca araziden uzak tutmaya çalışıyoruz. Teyze ve amcalarım iş makinelerinin başında bekliyor. Elimizden gelen her şeyi yapıyoruz" diye konuştu.

AFAD, Jandarma Özel Harekat ve Hatay Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin tüm imkanlarını seferber ederek çalıştığını fakat yetersiz kaldığını vurgulayan Başaran, "Arama çalışmalarına daha ufak ve kıvrak makineler ile kokuya duyarlı köpekler katılırsa sonuç alacağımıza inanıyorum" dedi.

Gülzübeyde Başaran'ın kardeşi Nurgül Solak da "Kardeşimin bulunmasından başka bir isteğimiz yok. İki yeğenim babasız ve annesiz kaldı. Yetkililerimiz, imkanlarını daha fazla seferber ederek çalışmalı. Perişan durumdayız" diye konuştu.

Erzin ilçesi Başlamış Mahallesi Kaplıcalar mevkisindeki selde Osman Başaran, Serap Aydıngoli, Bayram Aydıngoli ve Zeki Duran'ın cesedi bulunmuş, Gülzübeyde Başaran'a ise ulaşılamamıştı.