Hatay'ın Erzin ilçesinde, geçtiğimiz günlerde Osmaniye iline bağlanmak için başlatılan imza kampanyasına muhtarlar da destek verdi.

Erzin ilçesinin Hatay’dan ayrılıp Osmaniye iline bağlanması için başlatılan imza kampanyası büyük ilgi görüyor. Geçtiğimiz Cuma günü başlatılan imza kampanyasında yaklaşık üç bin imzaya ulaşıldı. Girişimi başlatan Avukat Ökkeş Elmasoğlu ile birlikte basın açıklaması yapan muhtarlar da kampanyaya destek verdi.

Hürriyet Mahallesinde bulunan Çakallar Parkında yapılan basın açıklamasına muhtarlar ve Avukat Ökkeş Elmasoğlu katıldı. Konu ile ilgili açıklama yapan Ökkeş Elmasoğlu, ''Halk arasında sürekli Osmaniye’ye bağlansak iyi olur dendi. Bugüne kadar bağlanmayla ilgili ciddi bir çalışma yapılmadı. Böyle düşünen kişilerin sayısal çoğunluğu ve nedenleri de araştırılmadı. Erzin’in Osmaniye’ye bağlanması ile ilgili bizim gibi düşünenlerin çoğunlukta olduğunu düşünüyorum. İlk ve en önemli neden tabi ki yakınlık. Erzin, Osmaniye'ye 15 km mesafede, Hataya ise 120 km mesafede. İlde bir işi olan vatandaşın işini görmesi ve geri dönmesi maalesef 1 gününü almakta. İşi bitmediğinde ise yine gitmek zorunda olduğunu düşündüğünüzde bu çileye dönüşmektedir." şeklinde konuştu.

'HASTALAR YOLDA ÖLÜYOR'

İlçede yaşanan sıkıntıların anlatmakla bitmeyeceğini söyleyen Mustafalı Mahallesi Muhtarı Celal Esen ise şunları dile getirdi: "İlçemiz Hatay'a bağlı olduğu için 112’yi aradığımızda il merkezi çıkıyor. Ağır hastalarımız Hatay'a sevk ediliyor. Kalp krizi geçiren bir hasta 120 km mesafedeki hastaneye sevk ediliyor. Sağlıkta bir dakikanın bile çok önemi var. Hatay, ambulansla bile bir saatten fazla sürüyor. Bu acıyı biz yaşadık. Geçtiğimiz yıllarda kalp krizi geçiren arkadaşımız Hatay'a götürülürken yolda hayatını kaybetti. Bu gibi hastalar Osmaniye'deki hastanelere sevk edilse belki bu can kayıpları yaşanmayacaktı. Biz bunun için Osmaniye’ye bağlanmak istiyoruz. Tüm muhtar arkadaşlarla bu işin takipçisi olacağız."

Osmaniye iline bağlanmaları halinde bürokratik işlemlerin daha kısa sürede çözüme kavuşacağını ve hizmetlerden daha çok yararlanacaklarını ifade eden Eseli Mahallesi Muhtarı Mehmet Arıkoğlu da yetkililerden destek beklediklerini söyledi.