Samandağ ilçesinde akraba evliliği yapan Kerim (55) ve Naime Nar (55) çiftinin 4 çocuğundan en küçüğü olan 26 yaşındaki Gülbahar,  konuşma engelinin yanı sıra aşırı kiloları nedeniyle tek başına ayağa kalkma ve yürümekte sıkıntı çekiyor.

Tarlada 3 yıl önce çapa motoruyla çalışırken kaza sonucu bir bacağının dizden aşağısını kaybeden baba Kerim Nar, AA muhabirine, hayatını kızına adadığını söyledi.

Engelli olmasına rağmen kızının ihtiyaçlarını karşılamak için çalıştığını anlatan Nar, meyve sebze satarak ekmek parası kazandığını dile getirdi.

Kızı Gülbahar'ı birçok kez doktora götürdüklerini bildiren Nar, kızının bir nebze zayıflamasına rağmen verdiği kiloların daha fazlasını yeniden aldığını ifade etti.

Nar, "Kızım akraba evliliği nedeniyle konuşamıyor. Ne istediğini, düşündüğünü hiç bilmiyoruz. Onun mutlu olması için elimizden geleni yapıyoruz. Engelli olmama rağmen biraz olsun zayıflaması için kızımı sürekli yürütmeye çalışıyorum" diye konuştu.

Kızının 3 yıl önce Mustafa Kemal Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesinde yapılan kontrolde 185 kilo çıktığını belirten Nar, Gülbahar'ın aradan geçen her yıl yaklaşık 15'er kilo aldığını kaydetti.

Doktorların, "kızının zayıflaması için ameliyat edilmesi ve midesine kelepçe takılması gerektiğini" söylediğini anlatan Nar, kızlarının, ameliyat sonrası yaşanacak bir olumsuzlukta derdini anlatamamasından endişe ettikleri için bu yöntemden çekindiklerini bildirdi.

Anne Naime Nar ise Gülbahar'ın zamanının çoğunu güçlükle çıktığı bahçedeki tavukları besleyerek geçirdiğini, kızının zayıfladığı günün hayaliyle yaşadığını ifade etti.