Hatay Büyükşehir Belediye(HBB) Başkanı Lütfü Savaş, Kumlu ve Reyhanlı ilçelerinde gerçekleştirilen çalışmaları yerinde inceledi, görevlilerden projelerle ilgili bilgi aldı.

CHP Hatay Milletvekili Birol Ertem, CHP İl Başkanı Ertuğrul Gün ve CHP Kumlu İlçe Başkanı Ali Biçer ile birlikte hizmetleri yerinde incelemeye Gülova mahallesinden başlayan Başkan Savaş, burada icra edilen asfalt ve parke çalışmaları hakkında Fen İşleri Daire Başkanı Ekrem Baldıran’dan bilgi aldı. Başkan Savaş, çalışmaların uzun vadeli iş görmesi anlamında malzeme kalitesi ve işçi performansından ödün verilmemesini istedi.
Comba üzerinde devam eden parke çalışmalarının gidişatı hakkında bilgilendirilen Başkan Savaş, işçilere büyük bir özveri örneği göstererek yaptıkları kaliteli hizmet üretiminden dolayı teşekkür etti.

Buradan Kumlu ilçesinin mahallelerine su dağıtımında hizmet verecek depoya geçerek incelemelerini sürdüren Başkan Savaş, depoda yapılan tadilat ve iyileştirme çalışmaları neticesinde ilçenin susuz bırakılmaması adına önemli bir adım atıldığını ifade etti.
Daha sonra Akkerpiç mahallesine giden ana yola geçerek buradaki beton-asfalt çalışmalarını inceleyen Başkan Savaş, Hatay’ın dört bir yanını modern yollarla buluşturmak amacıyla çalışmalarının süreceğini ve ulaşım anlamında vatandaşları rahata kavuşturmak istediklerini kaydetti.

Başkan Savaş’ın yanındaki heyet ile birlikte bir sonraki durağı ise Kumlu merkez oldu. İlçeyi modern bir görünüme kavuşturan beton-asfalt yollarda incelemelerini sürdüren Başkan Savaş, Kumlu’nun yapılan bu çalışmalarla çehresinin değiştiğini vurguladı. Yeni itfaiye aracı ve iş makinelerinin önemli hizmetlere vesile olacağını aktaran Başkan Savaş, ayrım gözetmeksizin ve oy hesabı yapmaksızın Hatay’ın bütününe hizmet etme gayesinde olduklarını belirtti.

Kumlu merkezde yaptığı incelemeler sırasında bir kıraathanenin önünden geçen Başkan Savaş selamladığı vatandaşların çay davetini de kırmadı. Başkan Savaş, yıllar boyu önemsenmeyerek arka plana atılan Kumlu’nun şehir görüntüsünden çok büyük bir köyü andırdığını, ancak yapılan ve yapılacak kapsamlı çalışmalar neticesinde ilçenin bu şanssızlığına son vereceklerini söyledi.

Başkan Savaş Kumlu’daki son incelemelerini yapmak üzere beraberindeki heyet ile Kelli mahallesine geçti. Burada yapılan beton-asfalt çalışmalarını gören Başkan Savaş, daha sonra Reyhanlı’daki asfalt çalışmalarını kontrol etti. Reyhanlı’nın çehresini değiştiren çalışmalar hakkında Daire Başkanı Baldıran ve çalışanlardan bilgi alan Başkan Savaş, çalışmaların en kısa süre içerisinde bitirileceğini aktardı.