28 Şubat Kadın Platformu Hatay Temsilcisi Nazmiye Yıkılmaz, Antakya Meclis Kültür Merkezi'nde gerçekleşen konferansta yaptığı konuşmada, 19 yıl önce, kendini ülkenin tek muktediri olarak görenlerin kendilerine bir düşman icat ettiklerini ve yok etmek için karar verdiklerini belirtti.
28 Şubat sürecindeki güç sahiplerinin kendisi gibi düşünmeyen ve yaşamayanları reddettiğini, ötekileştirdiğini ifade eden Yıkılmaz, "Halkın bizzat oylarıyla kendilerinin seçip iktidara getirdikleri bir hükümeti 28 Şubat 1997 tarihinde, tamamıyla yok sayarak, aynı zamanda anayasa ve demokrasinin tüm kural ile ilkelerini kendi çıkarlarına ters düştüğü için çiğneyerek devirme adına, sözüm ona demokrasiye balans ayarı yaptıklarını söyledikleri bir darbe gerçekleştirmiştir. Daha 5-6 yıl öncesine kadar dahi, 'Bu ülkenin asli unsuru biziz ve sizler sayısal olarak yüzde 80'de alsanız bu ülkenin asıl sahibi bizleriz' diyenler ne yazık ki 28 Şubat darbesini alkışlayanlardı"diye konuştu.

Yıkılmaz, darbelerden uzak, geleceğe sevgiyi miras bırakacak, büyük ve güçlü Türkiye temennisinde bulundu.

Programda 28 Şubat süreci mağdurları Doç, Dr. Tülin Durgun Yetim, Cafer Tutar ve Muzaffer Şafak, yaşadıkları sıkıntıları anlattılar.

Etkinliğe AK Parti Hatay İl Başkanı Ahmet Atıç, Antakya İlçe Başkanı Emrullah Gülen ve vatandaşlar katıldı.