Hatay Büyükşehir Belediyesi ekipleri il genelinde yaşanan sel felaketlerinde yıkılan, zarar gören ya da yoğun kullanım kullanım nedeniyle dar kalan köprülerde yenileme çalışmalarını sürdürüyor.

Hatay Büyükşehir Belediyesi'nden alınan bilgiye göre Erzin’nin eski Adana yolu üzerinde bulunan ve sel felaketinde yıkılarak kullanılmaz hale gelen köprünün yerine yeniden köprü yapıyor. Sağanak yağış olduğu zaman sürekli sorun yaşanan bu köprünün tehlike arzettiği ve sel felaketlerine yol açmasından kaynaklı vatandaşların daha güvenli kullanabileceği 35 metre uzunluğunda köprü yapıyor. Köprü çalışmasının Temmuz ayında bitmesi planlanıyor.

Ayrıca Hatay Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Başkanlığı ekipleri, kentin birçok noktasında genişletme ve alt yapı çalışmasına başladı. Antakya ilçesine bağlı Koçören mahallesinde, anayol girişinde yoğun olarak kullanılan 4 metre genişliğindeki köprünün darlığı nedeniyle meydana gelen kazaların önüne geçmek için köprünün 7 metre genişletilmesi için çalışmalara başlandı. Ayrıca köprünün giriş çıkış noktalarına istinat duvarı yapılarak iyileştirme çalışmalarını yapıyor.