Vali Topaca, Valilik Abdurrahman Melek Toplantı Salonu’nda, 7 Haziran’da demokrasilerin vazgeçilmez unsuru olan seçime gidileceğini ve milletin iradesinin sandığa yansıyacağını belirtti.

Seçim sürecinde tedbir alınacağını vurgulayan Topaca, şöyle devam etti:

"Bizim bu süreçteki temennimiz, seçimin güzel bir şekilde geçmesi ve milletin iradesinin demokrasiye uygun bir şekilde sandığa yansımasıdır. Bu süreçte hiç kimse başka bir vatandaşımızı, seçmeni herhangi bir şekilde korku, endişe gibi bir duruma sevk etmemeli. Herkesin hür iradesi ile sandıkta oyunu kullanması ve sandık sonuçlarının yine aynı şekilde yargı gözetiminde herhangi bir tereddüde, güvensizliğe yol açmayacak şekilde ortaya çıkmasıdır. Bunları sağlamak bizim görevimizdir."

Topaca, kamu yönetimi olarak o süreçte herhangi bir sıkıntı olmaması için gerekli ortamı sağlamaya çalışacaklarını kaydetti.

Toplantıya, Vali Yardımcıları Orhan Mardinli ve Kadir Sertel Otcu, İl Jandarma Komutanı Albay Hasan Koçyiğit, İl Emniyet Müdürü Ali Doğan Uludağ ve siyasi parti il başkanları ile diğer yetkililer katıldı.