Antakya'da bir otelde gerçekleştirilen toplantıda konuşan Hatay Valisi Ercan Topaca, Hatay'ın Suriye ile 276 kilometre sınırı bulunduğunu, diğer sınır illeriyle sorunların ortak olduğunu belirtti.

Toplantıda, sınırdaki güvenliğin daha etkin sağlanması için alınacak tedbirlerin görüşüleceğini aktaran Topaca, şunları kaydetti:

"Hatay, kadim şehirlerimizden biridir. Bütün kültürlerin, medeniyetlerin, inançların adeta buluşma, kesişme ve uzlaşma noktasındadır. Bir anlamda bir hoşgörü kentidir. İnşallah bugün sınır güvenliğiyle ilgili sınırımızdaki güvenliği nasıl daha iyi sağlarız, alacağımız tedbirler nedir, bunları görüşeceğiz. Alacağımız kararlar, sorunlara ilişkin ortaya koyacağımız çözüm önerileri, inşallah daha güvenli bir sınır, daha güvenli kentler oluşmasına katkı yapacaktır."

Topaca, sınıra duvar, hendek, tel örgü yapılması, kamera sistemlerinin bir arada olduğu yapıyı da görüşeceklerini, insan geçişleri, akaryakıt, sigara ve diğer emtianın geçişiyle ilgili konuları da değerlendireceklerini vurguladı.

Basına kapalı devam toplantıya, İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Mükerrem Ünlüer, İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürü Rahmi Doğan, Kilis Valisi Süleyman Tapsız, Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, 39. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Hasan Polat, Hatay, Kilis ve Gaziantep il emniyet müdürlüleri ile jandarma komutanları katıldı.