Hatay'da su ürünleri avcılığına getirilen düzenlemelerin takip edilmesi ve kontrolü amacıyla, Su Ürünleri Şube Müdürlüğü teknik personelleri çapraz denetim gerçekleştirdi. Denetimlerde küçük boy balık satışı yapan işyerlerine idari para cezası kesilirken sahil şeridinde de 4 adet 900 metre boyunda misina ağı ele geçirildi.

Hatay Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünden alınan bilgiye göre Antakya, Kırıkhan, Arsuz, Payas, Dörtyol İlçe Müdürlüklerinde görevli Su Ürünleri Denetçilerinden oluşturulan denetim heyetiyle Dörtyol İlçesinde toplu çapraz denetimler gerçekleştirildi. Denetimlerde; Dörtyol İlçesi sınırlarında bulunan su ürünleri satış yerleri, sahil şeridi, balıkçı barınağı ve barınaktaki balıkçı gemileri ile Beşik Gölünde denetimler yapıldı. Yapılan denetimlerde küçük boyda balık satışı yapan bir işletmeye idari para cezası uygulandı. Ayrıca, sahil şeridi denetimlerinde 4 adet yaklaşık 900 metre boyunda misina ağ ele geçirildi.

Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan Hatay Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Aydın Tüfekçi, "Sürdürülebilir balıkçılık için su ürünleri kaynakları, istihsal vasıtaları, avlanılan su ürünleri ve diğer alanlardaki planlı ve plansız denetimler, il genelinde gerek sahil gerekse iç sularda kesintisiz olarak devam edecektir. Bu denetimlerde aynı zamanda balıkçılarımız bilgilendirilerek, hizmet kalitesi yükseltilecektir." dedi.