Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Hassa ilçesi Mazmanlı, Zaytinoba, Küreci, Buhara, Sapanözü, Dedemli ve Gürkent mahallelerinde vatandaşlarının sıkıntılarını dinledi.

Başkan Savaş’a CHP Hassa İlçe Başkanı Talat Ergüneş, CHP Hatay milletvekili adayı Birol Ertem ve ilçe teşkilat üyeleri eşlik etti.

Başkan Savaş, Hatay’ın her köşesini her mahallesini gezerek sıkıntıları ilk ağızdan dinleyeceklerini ve acil olan bölgelere anında müdahale edileceğini vurguladı. Savaş, Hatay'ın büyük sıkıntısı olan içme suyu sorununa da açıklık getirdi.

Hatay genelinde alt yapısız yer bırakmayacaklarını aktaran Başkan Savaş, “Birçoğunun yapımına başladık. Kısa sürede bütün ilçelerimizin ve mahallelerimizin alt yapı sorununu ortadan kaldırıp üst yapıya geçeceğiz, ana caddelerimizi asfaltlayacağız. Hiçbir şekilde siyasi kaygı gütmüyoruz. Bütün ilçelerimize eşit paydayla hizmet ediyoruz.” dedi.

Yerel seçimler sonrasında belediyenin zayıflatılarak hizmet yapamayacak duruma getirilmek istendiğini kaydeden başkan Savaş, “Siyasi kaygı güden AKP grubu Hatay'da insanları Büyükşehir Belediyesi’ne karşı kışkırtmakta, içme suyu fiyatları üzerinden iftira atmaktadır. İçme suyu fiyatları kanunu AKP hükümeti çıkarmıştır. Sizi zor duruma sokanlar bu kanunu çıkaranlardır. Şimdi ise Hatalıyı hem hizmet alma konusunda hem de ucuz içme suyu alma da engellemektedirler. Büyükşehir Belediyesi'nin meclisinde halkımızın faydasına olan her türlü maddede ret oyu kullanarak Hataylıyı zor duruma sokuyorlar. Siyasi kaygı güdüp milleti oy sandığı olarak görenler, Hatay halkına zorluk çıkaranlar, 7 Haziranda büyük bir şok yaşayacaklar. “ diye konuştu.

Çöp toplama ve sinekle mücadele hizmetlerinin alt belediyeler tarafından yapılması gerektiğini aktaran Savaş, “Bu iki hizmetle ilgili vatandaşlarımızın ilçe belediyelerine müracaat etmesine rağmen Büyükşehir Belediyesi'ne yönlendiriliyor. Halkımız bu gibi söylemlere kanmasın. Çöp toplama ve sinekle mücadele ilçe belediyelerine aittir. Tamamen siyasi kaygı güdüp vatandaşa hizmet edilmemekte ve sadece oy sandığı olarak görülmektedir.” açıklamasında bulundu.

Su fiyatları konusunda AK Parti belediye meclis grubunu mahkemeye verdiğini dile getiren Başkan Savaş, “Sonuçlar lehimize olursa Hatay halkı suyun tonunu 2.55 TL'den alacak.” şeklinde sözlerini tamamladı.