Vali Lekesiz, Valilik Toplantı Salonu'nda yaptığı konuşmada, insanlığın ortak tarihinin yazıldığı bir bereket coğrafyası olan Hatay'ın, farklı uygarlıklara ev sahipliği yapmış olmanın beraberinde getirdiği çok derin tarihi ve kültürel zenginliklere sahip olduğunu belirtti.

Günümüzde turizm endüstrisinin her ülke ekonomisi için önemli hale geldiğini ifade eden Lekesiz, şöyle devam etti:

"Hatay'ın tarihi ve kültürel anlamda birçok değeri ve zenginliği mevcut. Mutfak kültürü de bunlardan sadece bir tanesidir. Kültürel mirasımızı hem korumak hem de ulusal ve uluslararası düzeyde bilinirliğini artırmak için Valiliğimiz koordinasyonunda İl Yenilik Platformu paydaşlarının destekleriyle Akdeniz Ülkeleri Mutfak Günleri etkinliği düzenlendi. İlimiz merkezinde ve farklı ilçelerimizde gerçekleştirilen 24 etkinlikle farklı ülkelere ait lezzetler, uzmanları tarafından hazırlanan görsel bir şölen halinde katılımcılarla buluşturuldu. İlimiz için son derece anlamlı olan 'Akdeniz Ülkeleri Mutfak Günleri' yerel basın dışında bugüne kadar ulusal ve uluslararası yazılı medyada 294, görsel medyada 36 haber bülteninde, internet haber portallarında yayınlanan bin 23 haberle toplamda bin 353 olumlu haberle ilimizin ülke ve dünya gündemine gelmesi sağlandı. Bu rakamlara sosyal medya üzerinde gerçekleşen binlerce paylaşımla yerel basın kuruluşlarında çıkan haberler de eklendiği takdirde önemli bir tanıtım mecrası oluştuğu değerlendirilebilir."

Lekesiz, düzenlenen etkinlikte amaçlarının Hatay mutfağını tanıtmanın yanı sıra dünyaca ünlü gastronomi profesyonellerini bir araya getirip bilgi ve deneyimlerini paylaşmalarını ve kazanımlarını kendi ülkelerine sunmalarını sağlamak olduğunu kaydetti.

Toplantıya katılanlara, 3 gün süren ve 24 etkinliğin gerçekleştirildiği Akdeniz Ülkeleri Mutfak Günleri organizasyonunda çekilmiş video ve fotoğrafların yer aldığı sinevizyon izletildi.