Hatay Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı'nın deniz ve sahillerde başlattığı temizlik çalışmaları devam ediyor. Halkın yoğun olarak kullandığı sahiller ve bölgeler dışında temizlik ekipleri göz önünde olmayan yerlere de el atıyor.

Geçtiğimiz günlerde Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığına bağlı ekiplerin yoğun bir kirlilik olduğunu tespit ettiği Arsuz’a bağlı Göymeydan sahiline de müdahale edildi. Sahile temizlik traktörü ve personel yönlendirildi. Hemen çalışmalara başlayan ekipler ilk önce kaba çöp ve atıkları topladı. Ardından devreye giren traktör ile plaj temizleme makinesi kullanılarak kumu eleme yöntemiyle sahili kirli görüntüsünden tamamen kurtarmak için çalışmalara devam ediliyor.

Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Ahmet Doldun söz konusu temizlik çalışmalarının 186 km gibi uzun bir sahil şeridinde devam ettiğini, amaçlarının Hatay halkına daha temiz daha sağlıklı bir ortamda tatil yapma imkânı sağlamak olduğunu söyledi. Denizin ve sahillerini temiz kalması için çaba sarf ettiklerini ifade eden Doldun, bu konu da vatandaşlardan da gerekli duyarlılığı beklediklerini kaydetti.