Topaca, kabulde yaptığı konuşmada, Hatay'ın Türk Kızılayı faaliyetleri açısından önemli kentlerden biri olduğunu söyledi.

Türk Kızılayı'nın, Suriyeli misafirlerin ihtiyaçlarının karşılanması noktasında etkin rol oynadığına dikkati çeken Topaca, şöyle devam etti:

"Daha önce Türk Kızılayı Genel Başkanı da bizleri ziyaret etti. Bu çerçevede Suriyeli mültecilerin eğitimi ve üniversitede okuyan öğrencilerin yurt ihtiyacıyla ilgili bazı temennilerimiz olmuştu. Onlarla ilgili çalışmalar da devam ediyor. İnşallah şartlar uygun olursa öğrenci yurdu yapma konusunda Kızılay'ın bir çalışması var. Yer tahsisi ile ilgili işlemler devam ediyor. Bir de Suriyeli mülteci çocukların eğitimi için Kızılay ile yaptığımız görüşmeler neticesinde önemli destekleri olacak."

Topaca, Valilik bünyesinde yapılan 6 okul 100 dersliğe ilave olarak Kızılay'ında bu eğitim kampanyasına destek vereceklerini de kaydetti.

Genel sekreter Ayşegül Genç de kabulünden dolayı Vali Topaca'ya teşekkür ederek, bugüne kadar yapılan faaliyetlerin bundan sonra da devam edeceğini bildirdi.