Hatay Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı ile ilçe belediyelerinin yürüttüğü kullanım ömrünü tamamlamış atık pilleri toplama kampanyası sona erdi. Kampanya ile 41 okulda 860 kilogram atık pil toplandı.

Doğaya zarar vermemek, duyarlılık yaratmak ve öğrencilerin daha çok atık pil toplamaya teşvik etmek amaçlı her yıl hayata geçen atık pil toplama kampanyası kapsamında okullar arasında bir yarışma da düzenlendi. Yarışmaya katılan ve kampanyaya destek veren okullar tarafından, öğrencilerin topladığı atık ve kullanılmış piller, Büyükşehir Belediyesi personeline teslim edildi.

Kampanyanın yürütülmesine destek veren Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı tarafından Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği adına, yarışmada ilk beşe giren okullara satranç takımı, masa tenisi ve spor malzemeleri hediye edildi. Bu yıl kullanılmış atık pil toplamada birinci olan okula masa tenisi, 2. okula spor malzemeleri, 3. okula ise satranç takımı verildi.

Çevre Koruma Daire Başkanlığından yapılan açıklama da kampanyanın bu yılki ayağında toplam 41 okuldan 860 kilogram kullanılmış atık pil toplandığı belirtildi.