Hatay Valiliği tarafından Cumhuriyet Bayramı’nın 93. yıl dönümü dolayısıyla Hatay valisi Erdal Ata ev sahipliğinde Cumhuriyet Bayramı Resepsiyonu düzenlendi.
resepsiyonda Konuşma yapan Vali Ata, ”Türkiye Cumhuriyeti yüce milletimizin ortak eseridir. Gazi Mustafa Kemal, ’Türkiye Cumhuriyetini kuran Türkiye halkına, Türk milleti denir’ demiştir. Bugün etnik kökeni, dili, kültürü ne olursa olsun 79 milyon vatandaşına eşit mesafede duran Cumhuriyetimiz, kuruluşundaki ilk ruhunu yeniden yakalamıştır. 15 Temmuz gecesinde tehdit altındaki devletine, cumhuriyetine, istiklaline, milli mücadele yıllarındaki ruhla sahip çıkan milletimiz, bu yıl Cumhuriyet Bayramı’nı başka bir duyguyla idrak etmektedir” dedi.
Sahip olduğu değerleriyle Uzak Doğu’dan Afrika’ya tüm mazluma yardım elini ilk uzatan devlet olan Türkiye’nin umutla bakan gözlere karşılık vermeye devam edeceğini ifade eden Ata, Geçmişten günümüze birlik, beraberliğin, barışın ve hoşgörünün simgesi Hatay’ın bu yönüyle Cumhuriyet ruhunun yaşadığı örnek bir şehir olduğunu belirterek, bir birlikteliğin tüm Türkiye ve dünyaya yayılmasını dilediğini söyledi.
Resepsiyona sonunda pasta kesilmesinin ardından katılımcılar ellerindeki Türk bayraklarıyla hep birlikte 10. Yıl Marşı okundu.