Hatay Valiliği öncülüğünde düzenlenen etkinlikte, 15 Temmuz darbe girişiminde şehit olan 246 kişi için hatmi şerif indirildi.
Hatay Valiliği öncülüğünde Nimet-Fahri Öksüz Lisesi’nde düzenlen etkinlik, Kur’an-ı Kerim okunmasıyla başladı. Daha sonra bir konuşma yapan Hatay Valisi Ercan Topaca, 15 Temmuz’da ve sonrasında Hatay’ın iyi bir sınav verdiğini belirterek, ”Bu süreçte birliğimizi beraberliğimizi dünyaya örnek olacak şekilde bir kez daha gösterdik. Omuz omuza olduk, ülkemize karşı yapılan bu saldırıyı defetme konusunda bütün dünyaya seslendik” dedi.
Suriye’nin Cerablus bölgesine düzenlenen operasyona da değinen Vali Topaca, "Ülkemize, şehirlerimize saldırı yapan, vatandaşlarımızın canına, malına kasteden unsurlara askerimiz yurt savunmasını devam ettiriyor. Birliğimizi beraberliğimizi bozmak için ülkeye yapılan saldırılar devam edecektir. Bu saldırılara karşı koyabilmek için askerimizi, polisimizi, güvenlik kuvvetlerimizi desteklemeli ve onlara sahip çıkmalıyız. Bu coğrafyada askersiz, polissiz yaşayamayacağımızı biliyoruz ve bu yüzden güvenlik güçlerimizin arkasında durmalıyız” diye konuştu.
Düzenlenen etkinlikte AK Parti Hatay Milletvekili Adem Yeşildağ, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş ve CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal da birer konuşma yaptı. Konuşmaların ardından etkinlik, İl Müftüsü Hamdi Kavillioğlu tarafından okunan dua ile son buldu.