Daha önce sınırdan geçirilen bazı yardım malzemelerine El-Kaide'nin, Kürt bölgesinden geçirilen yardım malzemelerine de PYD'nin el koyması yüzünden Öncüpınar'ın kullanıldığı kaydedildi. 

TIR'dan, Dışişleri, İçişleri Bakanlığı ile Hatay Valiliği de bilgi sahibiydi. TIR baskınının asıl amacının ise Türkiye'yi silah kaçakçılığı yapan ülke durumuna düşürerek Başbakan Tayyip Erdoğan'ın Adalet Divanı'nda yargılanması için zemin hazırlanmak olduğu belirtildi.

'TIR SİLAH YÜKLÜ İDDİASI'

Kırıkhan'da bir ihbar üzerine Reyhanlı karayolu üzerinde silah yüklü olduğu iddia edilen TIR'ı ve eskortluk yapan otomobili jandarma durdurdu. Otomobildekilerin MİT görevlileri olduğu belirlendi.

Kırıkhan Cumhuriyet Savcısı ile Reyhanlı'daki patlamayı da soruşturan Adana Cumhuriyet Savcısı Özcan Şişman hemen olay yerine gitti. Savcı Şişman, TIR'da arama yapılıp malzemelerin boşaltılmasını istedi. Bu arada Gülen cemaatine yakın basın kuruluşları "El-Kaide'ye silah götüren bir TIR'ın yakalandığı" yönünde haber yaptı. Devreye Hatay Valisi Celalettin Lekesiz girdi.

TIR'ın MİT'in gözetiminde olduğunu ve MİT personelinin derhal serbest bırakılmasını istedi. Savcı Şişman, arama yapmasına izin verilmediğini belirten bir tutanak tutarak, gece 02:00 sularında olay yerinden ayrıldı. Jandarma ekipleri TIR'ı bıraktı. (Sabah)