Ankara ve İstanbul merkezli askeri darbe kalkışma girişimi Hatay’ın Dörtyol ilçesinde protesto edildi.
Darbeye karşı çıkmak ve demokrasiyi korumak için Dörtyol Belediye Başkanı Yaşar Toksoy, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları, mahalle muhtarları ve vatandaşlar birlikte meydanlara inerek İnönü Caddesi üzerinde ellerinde Türk bayraklarıyla bir araya geldi. Darbe girişimini protesto ve demokrasi için bir araya gelen yerel yönetim ve STK temsilcileri ve vatandaşlara Kaymakam Recep Soytürk’te caddeye gelerek destek verdi.
Kurulan platformda bir konuşma yapan Kaymakam Recep Soytürk, “Demokrasi tarihimizin en önemli günlerini yaşıyoruz. Silahlı Kuvvetlerimizden bir grup demokrasimizi ve ülkemizin geleceğini karartmak adına yönetime el koyma çabası içerisine girmiş çok şükür bunda da başarılı olamadılar. Bu sınavı çok güzel veriyoruz çok güzel atlatıyoruz. Bunlar dağda teröre karşı birlikte mücadele verdikleri polislerimize ülkemizin en önemli stratejik birimlerine ve gazi meclisimize bomba yağdırmışlardır. Böyle bir asker Türk askeri olamaz, böyle bir asker yurt dışından şer odaklarından emir alarak halkına silah sıkan bir Türk askeri olamaz” diyerek şehit olanlara rahmet ve yaralılara acil şifalar diledi.
Kaymakam Soytürk konuşmasının sonunda şer odaklarına karşı dün ve bugün olduğu gibi bir arada olma çağrısı yaptı.
Yapılan ortak birlik ve beraberlik açıklamalarının ardından şehit olanlar için Kuran’ı Kerim okundu dualar edildi. Caddeyi dolduran vatandaşlar ellerinde dev Türk bayraklarıyla bir grup asker tarafından yapılan girişimi slogan ve ıslıklarla protesto ettiler.