Su kesintisi nedeniyle sıkıntı yaşadıklarını iddia eden bir grup vatandaş, Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Genel Müdürlüğü (HATSU) önündeki yolu trafiğe kapattı.

Cumhuriyet Caddesi'ndeki HATSU önünde toplanan vatandaşlar, son günlerde yaşanan su kesintilerini protesto etti. Yolu trafiğe kapatan bir grup vatandaş, 8 gündür sularının akmaması nedeniyle ellerini dahi yıkayamadıklarını savundu. Olay yerine gelen polis ekipleri, vatandaşlardan yolu trafiğe açmalarını istedi. Yaklaşık yarım saat yolu trafiğe kapatan grup daha sonra HATSU binasına yürüdü. HATSU binası bahçesinde yetkililerle görüşen vatandaşlar bir an önce su sıkıntılarının giderilmesini talep etti. 

HATSU İçme Suları Daire Başkanı Garip Sönmez, kuraklık dolayısıyla su seviyelerinde düşüş yaşandığını, kuyulardaki verim arttırıcı pompaların yenilendiğini söyledi.

Yeni kuyuların açıldığını belirten Sönmez, susuzluğa neden olan etkenlerin büyük çapta ortadan kalktığını, birkaç gün içerisinde üç yeni kuyunun daha bağlantılarının yapılacağını ve Antakya'nın yaşadığı şu anki sıkıntının giderileceğini ifade etti.

Sönmez, sıkıntı yaşanan bazı mahallelere suyun verildiğini de kaydetti.

Vatandaşlar daha sonra olaysız dağıldı.