Hatay Gönüllüleri Konseyi Başkanı Tahir Dönmezal, Hatay'ın Büyükşehir statüsüne alınmasının ardından gerçekleştirilen "tabela" çalışmalarında "Antakya" yerine "Hatay" yazılmasının yanlış olduğunu savundu.

Hatay'ın merkez ilçesi Antakya'nın diğer ilçelerle olan sınır hatlarında asılan tabelalarda "Hatay" ibaresinin yer almasının yanlış olduğunun altını çizen Dönmezal "Genelde Hataylıyız. Ama özelinde Antakyalıyız, Defneliyiz, Reyhanlılıyız." dedi.
Yetkili kurumları duyarlılığı davet ettiklerini belirten Dönmezal, tereddütlerinin Antakyalı kimliğinin yok edilmeye çalışılması olduğunu ifade etti.

"Eğer bir kentte yaşıyorsanız, yaşadığınız bu kentin adıyla anılırsınız" diyen Dönmezal, "Gazi M. Kemal Atatürk’ün ‘Benim şahsi meselemdir.’ dediği Hatay, tabi ki hepimiz için önemlidir ve Hataylı olmaktan onur duyuyoruz. Ama tereddütümüz odur ki, bilinen yaklaşık 2 bin 500 yıllık tarihiyle birlikte “Antakyalı” kimliğimizin yok edilme düşüncesinde olduğumuzdur. Geçmişte Antakya ne ise geleceğe de aynı şekilde taşınmalıdır." şeklinde konuştu.

Tepkilerini "Burası Hatay ise; Antakya ve Defne kaymakamlığı ve belediyesi niye var?" sorusuyla sürdüren Dönmezal şunları söyledi: "İskenderun tarafından kent merkezine girişte tabelalarda Hatay nüfusu 493 bin gösterilmekte, Samandağ tarafından yani güneyden girişte ise tabelalarda Hatay nüfusu 480 gösterilmektedir. Bu rakamlar Antakya mı, Defne mi, yoksa Hatay’ın nüfusu mu? Bu rakamlar Hatay’ın nüfusu olamayacağına göre, bu kafa karıştırmaca niye? Ayrıca Hatay bir il ve büyükşehir belediyesi ise ne diye Antakya ya da Defne ilçe merkezlerine girişte Hatay 10 kilometre gibi mesafe levhaları yer almaktadır.”