Hatay’da “Talasemi ve Orak Hücre Anemi’de En Güncel Tedaviler’’ konulu eğitim semineri düzenledi.
Hatay Talasemi ve Orak Hücre Anemi Hastalıkları Derneği (HATODER) tarafından Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantı Salonu’nda hasta ve hasta yakınlarına yönelik verilen seminerde “Talasemi ve Orak Hücre Anemi’de En Güncel Tedaviler” anlatıldı.
HATODER ve Talasemi Federasyonu Genel Başkanı Burhan Kerimoğlu, yaptığı açıklamada, Talasemi hastalarının yaşam kalitelerini arttırmak adına bilinçli hareket etmeleri gerektiğine vurgulayarak, hasta ve ailelerinin geçirmiş oldukları tedavi süreçlerinin zorluklarından söz etti.
Gerçekleştirmiş oldukları eğitim seminerinin amacına değinen Kerimoğlu, Hastalar ve ailelerine yönelik olarak düzenlemiş olduğumuz eğitim seminerinde Talasemi (Akdeniz Anemisi) ve Orak Hücre Anemi hastalarının ulusal ve uluslararası boyutta tedavilerine yönelik olarak yaşanan değişimlerini anlatmaktır. Tedavi şekillerinde gelinen son durum hakkında uzman hekimlerimizi hasta ve aileleriyle bir araya gelmelerini sağlayarak zorlu sürecin en bilinçli şekilde atlatılmasını hedefliyoruz. Hekimlerimiz, paylaştığı bilgilerle hastaların kendi tedavilerini karşılaştırmasını ve daha iyi nasıl yaşayabilecekleri konusunda değerlendirme yapmasını sağlayacaktır. Bu semineri yapmamızdaki temel amaçlardan biride, hastaların ve ailelerinin akıllarında yer etmiş olan soru ve sorunları uzmanlara sorma fırsatı bulacaklardır ifadelerini kullandı.
Düzenlenen seminere Çukurova Üniversitesi Tıp Fak. Çocuk Hematolojisi ve Onkolojisi Prof. Dr. H. İlgen Şaşmaz, Acıbadem Adana Hastanesi Çocuk Hematolojisi ve Onkolojisi Prof Dr. Bülent Antmen, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Tıp Fak. Çocuk Hematolojisi ve Onkolojisi Doç.Dr. Can Acıpayam, Hatay Antakya Devlet Hastanesi Talasemi Merkezi Sorumlu Hekimi Gönül Oktay, Mustafa Kemal Üniversitesi Tıp Fak. Kadın Hastalıkları AD. Doç. Dr. Arif Güngören’in yanı sıra HATODER yönetim kurulu, çok sayıda hasta ve hasta yakınları katıldı.