Müteahhidin Mehmet Kafadar Caddesi'ndeki iş yeri önünde toplanan kalabalık yolu da bir süre ulaşıma kapattı. Grubun yolu kapatması üzerine olay yerine gelen polislerle vatandaşlar arasında kısa süreli arbede yaşandı. Arbede çevik kuvvet ekiplerinin gelmesiyle son buldu.

Müteahhitler, ev almayı düşünen vatandaşları 2 ile 5 yıl arasında konut sahibi yapacaklarını belirterek onlardan yüklü miktarda para aldıkları iddia edildi.

Mağdurlardan Mehmet Oğuz, yaptığı açıklamada, ev sözüyle para toplayan müteahhit D.A, S.A, B.A kardeşlerin kendilerini dolandırarak ortadan kaybolduklarını iddia etti.

Yıllarca biriktirdikleri paraları bu kişilere kaptırdıklarını ifade eden Oğuz, "Yıllardan beri halkın güvenini sağlayan bu insanlara ev sahibi olma vaadiyle yıllardan beri kazandığımız paramızı kaptırdık. Nerede olduklarını bilmiyoruz. Yetkililerden bu konuya el atarak bir çözüm bulmalarını istiyoruz."

Mağdurlardan Abdullah Hayrat da üvey kızı için biriktirmiş olduğu parayı da kendi parasının üstüne koyarak ev almak için bu kişilere verdiğini fakat dolandırıldığını söyledi.

Hayrat, şunları söyledi:

"Peşin para vermeme rağmen 5 yıldır evi alamadım. Ben bir üvey babayım. Bu evin parasının içinde 2 buçuk yaşındaki üvey kızıma gelen yardım paraları da vardı. Burada dolandırılan vatandaşların hepsi de ekmeğe muhtaç insanlar. Yarın mahşer günü geldiğinde ne yapacak, bize 'hacıyım ben' diyordu, çocuklara para verip dua etmelerini istiyordu, yarın mahşer gününde hangi zebaniye verecek o parayı."

Daha sonra kalabalık, basın açıklamasının ardından olaysız şekilde dağıldı.