Hatay Büyükşehir Belediyesi(HBB) Fen İşleri Dairesi Başkanlığı ekipleri, Hatay genelinde yol bakım ve onarım çalışmalarına devam ediyor. Öncelikle Kavaslı Mahallesi'ne bağlı Atatürk Caddesi çıkışından İskenderun yolu üzerindeki Honda Kavşağı'na kadar olan bağlantı yolunun asfaltlama ve peyzaj çalışmalarına devam eden Fen İşleri ekipleri, Hatay İl Jandarma Komutanlığı karşısındaki Yeni Sanayi bağlantı yolu güzergahında da bakım ve onarımını çalışmalarına başladı.

Ekipler ayrıca, Dörtyol, Arsuz, Kumlu, Payas, Samandağ, Antakya ve Payas ilçelerinin muhtelif yerlerinde de asfaltlama, parke, köprü ve menfez çalışmalarını sürdürüyor. Yapılan çalışmalarla ilgi açıklamalarda bulunan HBB Fen İşleri Dairesi Başkanı Ekrem Baldıran, “Kavaslı-Honda kavşağı arasında ki yol çalışması sözleşmesi 13.11.2014 tarihinde yapılmıştır. Ancak kış sezonunun münasebetiyle bizim yol çalışmalarımız ve artı alt yapı çalışmalarından dolayı da özelikle TEDAŞ'ın orada ki çalışmasından dolayı biraz geç kalınmıştır." dedi.

Antakya çıkışından İskenderun istikametine doğru, yolun sağ kısmındaki 1 kilometrelik kısmının bitirildiğini belirten Baldıran, şu ifadelere yer verdi: "Honda kavşağına kadar gidecek olana bu yolumuz çift yönlü olduğundan dolayı, bir tarafını bitirdikten sonra, ulaşımla ilgili sorun olmasın diye ikinci tarafına geçeceğiz ve orayı yapacağız. Ancak bu çalışmalar yapılır iken de burada yağmur suyunun tahliyesi söz konusu, ayrıca biz yol kenarına bir kanal açarak yağmur sularının tahliyesini sağlamak zorundayız. Bu yol asfaltlama çalışmaları bittikten sonra ise tekrardan toplu taşımada kullanılmak üzere, ikinci bir etap olarak da yorumladığımız toplama yolları adı altında onlarda bilahare yapılacaktır. Bu çalışmamız bittikten sonra da yol kenarlarımızda tekrardan kaldırımlarımızı inşa etmek mecburiyetindeyiz. Şuan da bu yol çalışmalarıyla ilgili faaliyetlerimiz devam etmektedir.”