İdlib'ten 3,5 yıl önce 4 kişilik ailesiyle Hatay'ın Reyhanlı ilçesine sığınan Suriyeli müzik öğretmeni 26 yaşındaki Safaa Kasum, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ülkesindeki iç savaş nedeniyle, görev yaptığı okulun varil bombalarının hedefi olduğunu söyledi.

Varil bombaları nedeniyle, göreve başladığı ilk yıl eğitim verdiği okulunun yerle bir olduğunu, birçok öğrencisinin hayatını kaybettiğini ifade eden Kasum, savaşın hem öğrencilerini hem de yıllardır hayalini kurduğu mesleği elinden aldığını kaydetti.

Savaş nedeniyle ailesiyle ülkesini terk etmek zorunda kaldığını vurgulayan Kasum, "3,5 yıldır Türkiye'deyiz. Çok şükür burada sıkıntımız yok. Aynı zamanda böbrek rahatsızlığım var, burada tedavimi de sürdürüyorum ancak en büyük üzüntüm, sadece bir yıl yapabildiğim mesleğim yarım kaldı. Varil bombaları hayallerimi yıktı, okulumu harabeye çevirdi. Tek dileğim bir an önce savaşın bitmesi ve yeniden ülkeme dönüp, öğrencilere ders verebilmek" diye konuştu.

Baba Züher Kasum (65) da kızının sağlığına kavuşması konusunda Türkiye'nin elinden geleni yaptığını ve minnettar olduklarını belirtti.

Böbrek rahatsızlığı bulunan kızına kendisinin ya da eşinin bir böbreğini vereceğini ifade eden baba Kasum, kızı Safaa'nın tek dileğinin öğrencilerine kavuşması olduğunu sözlerine ekledi.