Suriyeli Meryem ve Şehet Abugannuç kardeşler, Hama'da Esed'e bağlı güçlerin düzenlediği hava saldırısında anne ve babalarını kaybetti.

Suriyeli kardeşlere sahip çıkan 28 yaşındaki halaları İde Abugannuç, yeğenleriyle ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Hatay'ın Reyhanlı ilçesine geldi. Hala ve yeğenleri, tek odalı evde yaşam mücadelesi veriyor. 

Hala Abugannuç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, savaşta ailesinden ağabeyi ve yengesinin de aralarında bulunduğu birçok kişiyi kaybettiğini söyledi.

Yeğenlerinin öksüz kaldığını belirten Abugannuç, onların kendisinden başka kimsesi olmadığını ifade etti.

Hiç evlenmediğini ancak şu an hem annelik hem de babalık yaptığını anlatan Abugannuç, "Çocukların daha iyi bir yaşam sürebilmesi için Türkiye'ye geldik. Suriye'de tutunacak bir dalımız kalmadı. Ailemden çok kişi bu savaşta hayatını kaybetti. Çocukların benden başka kimseleri yok. Her türlü ihtiyaçlarını ben karşılıyorum" diye konuştu.

Çocuklara baktığı için çalışamadığını ve komşularının desteğiyle hayata tutunduklarını vurgulayan Abugannuç, yeğenlerine anne baba yokluğunu hissettirmemek için elinden gelen gayreti göstermeye çalıştığını dile getirdi.

Meryem ve Şehet'in ağabeyi ve yengesinden kendisine emanet kaldığına dikkati çeken Abugannuç, tek dileğinin eğitimlerine devam edip hayatlarını kurtarmaları olduğunu sözlerine ekledi.