Yüksekdağ, Samandağ Kalkındırma Derneğince Yeni Belediye Çarşısı Konferans Salonu'nda düzenlenen "Evvel Temmuz Kültür Sanat Festivali" başlıklı panelde yaptığı konuşmada, son iki yılda Türkiye'de çok özel ve sıçramalı gelişmeler yaşandığını söyledi.

Toplumun aynı zamanda çok ciddi bir gerilim içinde bulunduğunu savunan Yüksekdağ, şöyle devam etti:

"Bunların her biri, bir toplumsal yapıda ve o toplumsal yapı daha değişip dönüşmeden siyasi yapıda yaşanan kabuk değişiminin, o kabuğun çatlamasının bir ifadesidir, göstergesidir. Türkiye siyasetinden, egemen siyasi kamptan baktığımızda AKP hükümetinin artık hükmedemez pozisyona geldiğini görüyoruz. Yerel seçimlerde alınan yüzde 45 oy onları da kandıramıyor, bizi de hiç yanıltmamalı. AKP'nin, iktidarını sağlama alma adı altında uyguladığı politika, bir siyasal ve sivil diktatörlüğün devreye girmesi anlamına geliyor. Bu, bir taraftan bir güç ifadesi, gücün bir otoritenin önü alınamaz ifadesi gibi görünse de asıl görünmesi gereken şey şudur; AKP hükümeti artık miadını doldurmuş, belirli bir noktaya gelmiş, bir hayat memat, olmak ya da olmamak eşiğine dayanmıştır."

Yıldız Kuzu'nun moderatörlüğündeki panelde, CHP Parti Meclisi Üyesi Fikri Sağlar ve Sosyalist Yeniden Kuruluş Partisi (SYKP) Eş Genel Başkanı Tuncay Yılmaz da konuşma yaptı.

Panelistler daha sonra katılımcıların sorularını yanıtladı.