İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı, Beyt Zeka kurumu ile birlikte Suriye’nin en çok bombalanan bölgelerin başında gelen Doğu Guta’da yetim çocuklara 5 bin 700 çift ayakkabı dağıttı.
Vakfın Suriye Çalışmaları Hatay Ofisi Basın Danışmanı Burak Karacaoğlu, yaptığı açıklamada, etrafı rejim güçleri tarafından çevrili durumda olan bölgeye yardım veya ticari olarak yaşam malzemesi ulaştırmanın neredeyse imkansız olduğunu belirterek, "Yardım ulaştırmak için dışarıdan bölgeye yapılan yardım hamlesinde ise yerel yardım görevlileri mutlaka kayıplar veriyor. Ancak Doğuguta ihtiyaçlar o kadar fazla ki bu durum yardım görevlilerini alıkoyamıyor. Bir çok kayıp vermelerine rağmen yardım çalışmaları devam ediyor” dedi.
İHH’nın bölgede yardım çalışmalarına devam ettiğini vurgulayan Karacaoğlu, son olarak 5 bin 700 çift ayakkabının bölgede bulunan yetimlere dağıtıldığını kaydetti.
Burak Karacaoğlu, geçtiğimiz aylarda Doğu Guta’da yetimlere sponsorluk ödemeleri başta olmak üzere iftariyelik, gıda paketleri gibi birçok farklı alanda yardım ulaştırıldığını sözlerine ekledi.