İHH İnsani Yardım Vakfı, kış aylarında daha da mağdur olan Suriyeli ailelere gıda kolisiyle, kışlık kıyafet, ayakkabı, yakacak, battaniye ve soba dağıtımına devam ediyor.

Suriye'de devam eden saldırılar nedeniyle Atme, Kerame, Kah, Babus Selam kamplarında yaşam mücadelesi veren 500 bine yakın Suriyeli, yardımlar sayesinde ihtiyaçlarını karşılıyor.

İHH İnsani Yardım Vakfı Suriye Çalışmaları Hatay Ofisi basın danışmanı Burak Karacaoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suriyelilerin kışı rahat bir şekilde geçirmeleri için var güçleriyle çalıştıklarını söyledi.

Suriye'ye giden yardımların Şam, Halep, Hama, Humus ve İdlib kenti ile kırsalındaki ihtiyaç sahibi ailelere dağıtıldığını belirten Karacaoğlu, şunları kaydetti:

"Gönderilen yardım malzemelerinin dağıtımı, İHH'nın Suriye'de bulunan ekipleri tarafından gerçekleştiriliyor. Özellikle kış mevsimi nedeniyle kamplarda yaşam iyice zorlaştı. Bu yüzden sıcak yemek, ekmek ve ısınma alanında yardımlara öncelik veriliyor. Reyhanlı'daki ve Suriye'nin farklı noktalarındaki fırınımızda üretilen ekmekler günlük olarak Suriyelilere dağıtılıyor. Atme kampında ise kurduğumuz çorba kazanlarıyla günde 120 bin kişiye sıcak yemek ulaştırılıyor." 

Bu yıl gönderilen yardım tırı sayısının 150'yi geçtiğini belirten Karacaoğlu, kış aylarında mağdur olan Suriyeli ailelere gıda kolisiyle, kışlık kıyafet, ayakkabı, yakacak, battaniye ve soba dağıtımını sürdürdüklerini kaydetti.