Gölbaşı Mahallesi'ndeki muhtarlık seçimleri sırasında çıkan kavgada Bilgin ve Yüceur ailelerinden 3 kişi ölmüş, 9 kişi de yaralanmıştı. Olay sonrası iki aile arasında başlayan husumet bir yılı aşkın süredir devam ediyordu.

Husumetin bitirilmesi için Kırıkhanlı HSYK üyesi hakim Mehmet Durgun ile eski Kırıkhan Belediye Başkanı Murat Sakman durumu ilettiği Vali Topaca, her iki aileden beşer kişiyi makamına davet ederek barışmalarını sağladı.

Ailelerin önde gelenleri Durgun, Kırıkhan Kaymakamı Hasan Gözen ve Kırıkhan Başsavcısı Mahmut Fatih Çelikbilek'in de hazır bulunduğu ortamda tekrar husumet yaşanmaması için sözleşme imzaladı.

Sözleşmede "Her iki taraf aralarında mevcut olan anlaşmazlığı hukuki süreç içerisinde sonuçlandırma, mahkemelerce verilecek kararı herhangi bir şekilde tartışma konusu yapmadan kabullenme ve düşmanlık sebebi görmeme konusunda anlaşmışlardır. Bundan sonra yeni nesle ve gençlere bu konu sadece bu tür yanlışlardan uzak durulmasını sağlamak amacıyla nasihat şeklinde anlatılacak, iki taraf arasında anlaşmazlığa ve husumete yol açacak şekilde bir dil kullanılmayacaktır" ifadesine yer verildi.

Gölbaşı Mahallesi'nde geçen yılki 30 Mart yerel seçimleri sırasında İskan İlkokulu bahçesinde muhtar adayları arasında çıkan tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine her iki aileden 3 kişi ölmüş 9 kişi de yaralanmıştı.