Irak'ın Musul kentine kuru üzüm götüren tır sürücüsü Abit Yumuşak, sığındığı benzin istasyonundan 8 gün sonra çıkarak, Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki ailesine kavuştu.

Reyhanlı'daki evinde ailesi ve akrabaları tarafından karşılanan Abit Yumuşak (38), AA muhabirine yaptığı açıklamada, çok zor günler geçirdiklerini söyledi. 

Yaklaşık 7 ay önce tır şoförlüğe başladığını ifade eden Yumuşak, şöyle konuştu:

"Bu ayın 6'sında yola çıktım. Mersin Limanı'ndan yüklediğim kuru üzüm ile 2 gün sonra Irak'a giriş yaptım. Irak'a giriş yaptığımız günün sabahında hiçbir sıkıntıyla karşılaşmadık. Hiç vakit kaybetmeden Musul'a yöneldik. Belli aralıklarla yapılan yol aramaların sıklaştırıldığını gördüm. Normal yol kontrolü sandığımız bir noktada önümüzdeki araçların durdurulması sırasında bir anda kargaşa çıktı. Benimle 100 araçlık tır konvoyu vardı. Önümüzde yaşanan yol kontrolünde eli silahlı kişileri görünce oradan kaçtık ve kendimizi bir akaryakıt istasyonuna attık. Sığındığımız benzin istasyonunda 8 gün beklemek zorunda kaldık. Benim gibi birçok arkadaşım, tırlarındaki erzaklarla karnını doyurdu."

Yumuşak, Türkiye'den aldığı yükü adrese teslim edemediğini, Zaho'da bir ambara bıraktıklarını kaydetti.

Yüklerini boşaltmasının ardından çok sayıda tır şoförü arkadaşıyla normalde 2 saatte gittikleri yolu 2 gün katederek, Habur Sınır Kapısı'ndan Türkiye'ye giriş yaptığını söyledi.

Yumuşak, tır şoförlerinin bölgeden çıkışlarının başladığını belirtti.