Hatay’ın İskenderun ilçesinde Turizm Haftası çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Kutlamalar çerçevesinde İskenderun’daki ilk tören Atatürk Anıtı alanında gerçekleştirildi. Anıt alanında gerçekleşen törende çelenk sunumunun ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Tören, günün anlam ve önemine ilişkin konuşmalar yapıldıktan sonra halk oyunları ekibi tarafından sunulan folklor gösterisiyle devam etti.

Anıt alanında düzenlenen törende açılış konuşmasını yapan İskenderun Turizm Derneği Başkanı Sabahattin Uygun, sosyal ve kültürel zenginlikleri kaynaştırıp güçlendiren turizmin, ziyaret edilen bölgenin ekonomisine büyük katkı sağladığını, bu nedenle günümüzde çok önemli bir sektör haline geldiğini belirterek, dünyaya örnek oluşturan Hatay’ın kültürel ve sosyal zenginliklerinin yanı sıra; var olan turistik ve tarihi güzelliklerine sahip çıkılması ve insanlığın hizmetine sunulması gerektiğini söyledi.

İskenderun İlçe Turizm bürosu şube şefi Harika Leyla Yaman ile MKÜ Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Kaya Gökçek tarafından yapılan konuşmaların ardından folklor ekibinin yöresel oyunları sergilediği gösteri ilgiyle izlendi. Folklor gösterilerinin ardından protokol üyeleri ve turizm gönüllüleri gezi teknesi ile sahil turuna katıldı. Sahil turu esnasında İskenderun Turizm Bürosu'nda önceden görev almış ve emekli olan eski şube müdürlerine teşekkür plaketi sunuldu. İskenderun Turizm ve Tanıtma Derneği tarafından hazırlanan teşekkür plaketleri törenle Emekli Turizm Müdürleri Suphi Bal, Hüseyin Güngör Altaç ve Berrin Türk’e takdim edildi. Ayrıca İskenderun Turizmine katkılarından dolayı İş adamı Nuri Uysen’e de Kaymakam Özyiğit tarafından bir anı plaketi sunuldu.