Hatay’ın İskenderun İlçesinde Mal Müdürlüğü ve Milli Emlak Müdürlüğü’nün yeni hizmet binası açıldı. Hayırsever iş adamı Paşa Karaca’nın kat karşılığı protokolü ile bitirdiği hizmet binasının açılışını Hatay Valisi Ercan Topaca gerçekleştirdi.
İskenderun Mal Müdürlüğü ve Milli Emlak Müdürlüğü’nün yeni hizmet binasının açılış törenine TBMM İdari Amiri ve Ak Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar, Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu, Milletvekili Mehmet Öntürk, 39. Mekanize Piyade Tugay Komutanı ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Hasan Polat, İskenderun Kaymakamı H. Hasan Özyiğit, ilçe kaymakam ve belediye başkanları ile iş adamları, siyasi parti ve sivil toplum kurumu temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.
Devlet için en önemli işlerden birinin kendine yakışık büyüklükte, güzellikte, donanımda binalarda hizmet sunabilmesi olduğunu kaydeden Hatay Valisi Ercan Topaca, 1990’larda görev yaptığı bölgelerdeki kamu binalarının yetersizliğine, eksik teknik donanımına ve ödeneksizlikleri hatırlatarak şöyle konuştu:
“Sağı solu zorlardık kaynak bulmak için. Hakikaten çok ciddi biri emek, sağa sola gidip gelmek gerekiyordu. Artık günümüzde ülkemiz çok hızlı gelişiyor, zenginleşiyor, refah düzeyi artıyor. Bu artışın devlet binalarındaki etkisini görmemek de mümkün değil. Bugün ülkemizin dört bir yanında kentimizin her bir yanında hastaneler, okullar, kamu binaları, kaymakamlıklar, askeri binalar, emniyet binaları olmak üzere pırıl pırıl ve çok kısa sürede yapıyoruz.”
Hatay Valisi Ercan Topaca, yaptığı konuşmasının ardından hayırsever işadamı Paşa Karaca’ya plaket takdiminde bulundu. İskenderun Mal Müdürlüğü ve Milli Emlak Müdürlüğü’nün hizmet binası açılış kurdelesinin kesimi ile hizmete açıldı.