İskenderun Ticaret ve sanayi Odası (İTSO), Hatay'ın Belen ilçesinde 70. Yıl Ortaokulu’nun fiziki şartlarının iyileştirilmesi ve 4 ek derslik yapımı için protokol imzaladı.

İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz ve Belen Kaymakamı Abdulaziz Aydın tarafından imzalanan protokole göre Belen’in Halil Bey Mahallesi’ndeki okulu 4 ek dersliğin yanı sıra idareci odaları, lavaboları , öğretmen odası ve bakımsız kalan diğer yerlerin tadilatlarının da yapılarak yeni eğitim öğretim yılana yetiştirilecek.

Protokol töreninde konuşan Belen Kaymakamı Aydın, “İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası’nın adı verilecek okul rehabilite edilerek daha iyi şartlara kavuşturulacak. 8 ay önce İTSO yönetimi ile konuşmuştuk ancak kaymakamlıktan yer ile alakalı pürüz nedeniyle uzadı. Bir hafta içerisinde ihaleye çıkartılacak ve yeni eğitim öğretim yılına okulu hazır hale getireceğiz. Eğitime yaptıkları katkılarından dolayı Levent Hakkı Yılmaz ve yönetim kurulu üyelerine de teşekkür ediyorum.” dedi.

İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz ise “Ben de bir eğitimci olarak çocuklarımızın hangi şartlarda eğitim gördüklerini çok iyi biliyorum. Belen’de de üyelerimiz var. Halkın parasını doğru zamanda doğru yerde kullandığımıza inanıyorum. Yönetim kurulu üyelerimiz ile birlikte vermiş olduğumuz bu kararın isabetli olduğunu düşünüyoruz. İnşallah Belen’de çocuklarımız daha iyi daha modern ve daha hijyenik ortamda eğitimlerine devam edecek. Odamızın adını taşıyacak olan okuldan çok başarılı öğrenciler çıkacağına inanıyorum.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Ortaokulu’nun protokolünü Belen Kaymakamı Abdulziz Aydın ve İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz arasında imzalandı.