İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, sahil şeridine ‘Otomasyonlu Aydınlatma Sistemi’ kurulacağını açıkladı. Türkiye genelinde bir ilk olacak proje sayesinde yüzde 60 enerji tasarrufu sağlanacağı bildirildi.

İskenderun Belediyesinin ‘Akıllı Sokak Aydınlatma Sistemi Projesi’ kapsamında Kocaeli Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç.Dr. Nemci Özdemir ve beraberindeki teknik heyet İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil’i ziyaret etti.

‘Yüzde 60 enerji tasarrufu sağlanacak’

Bir süre önce akıllı sokak aydınlatma sisteminin ihalesini yaptıklarını belirten İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, “Proje kapsamında eş değer ışık veren sistemlere ya da enerji tüketen sistemlere göre yüzde 60 enerji tasarrufu sağlanacak.100 W kameralı armatür ile tüm alan online takip edilecek. IP kamera özelliği ile armatüre uzaktan bağlanılarak saha durumu an be an görüntülenecektir. Akıllı aydınlatma sistemleri ile verimlilik artacak, dolayışı ile aydınlatma maliyeti ile enerji ihtiyacı azalacaktır” dedi.

‘İlk kez İskenderun’da uygulanacak’

Türkiye genelinde bir ilke imza atılan projenin ilk startının İskenderun’da verildiğini ve İskenderun ilçesine ayrı bir önem verildiğini söyleyen Kocaeli Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nemci Özdemir, “Bu proje ile enerji tasarrufu sağlanacak olup, sahil yürüme alanında bulunan çocuk parkları ve hanımefendilerin dolaşım alanlarının daha rahat ve güvenli olabilmesi için son teknolojik içerik sağlayan tümleşik olan akıllı armatürlerle yatırım maliyeti de alt sınıra indirilmiştir” diye konuştu.

Ziyarette İskenderun Belediye Başkan Yardımcı Mehmet Bilgin ve Park-Bahçeler Müdürü Aylin Selçuk da hazır bulundu.