Kassum ailesi, ülkelerindeki çatışmaların yoğunlaşması üzerine 1,5 yıl önce Reyhanlı'ya gelerek burada kendilerine yeni bir hayat kurdu. İlçede boş bir ambarı eve dönüştüren Hamalı aile, yaşam mücadelesi veriyor.

Aile fertlerinden hemşire Hibe Kassum (20), evlerinin çevresindeki vatandaşlarına gönüllü sağlık hizmeti vererek hayır dualarını kazanıyor.

Kassum, Suriye'de yıllarca okuluna severek gittiğini ancak iç savaş nedeniyle hemşirelik mesleğine atanamadığını belirterek, "Mesleğimi savaş nedeniyle ülkemde bir gün bile yapamadım. Türkiye'de kendimize yeni bir hayat kurduk. 6 kişilik ailenin geçimini erkek kardeşim tarlada günübirlik çalışarak sağlıyor. Burada maddi sıkıntılarımız çok fazla fakat yine de halimize çok şükür ediyoruz" dedi.

Reyhanlı'da yardıma muhtaç çok fazla Suriyeli kardeşlerinin bulunduğunu vurgulayan Kassum, şunları söyledi:

"Elimden geldiğince çevremdeki çocukların ateşlerini, hasta ve yaşlıların tansiyonunu ölçüyorum. Zaman zaman iğne yaparak hem mesleğimi yapmanın mutluluğunu hem de Suriyeli kardeşlerime hizmet vermenin sevincini yaşıyorum. Hiç bir ücret almıyorum. Allah rızası için yapıyorum. Sadece mesleğimi daha iyi bir şekilde yapmak istiyorum."

Kassum, bir kardeşini varil bombalı saldırıda kaybettiğini ifade ederek, iç savaşın bir an önce sona ermesini diledi.