KOSGEB ile Hatay’ın İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) ve İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) arasında "Ar-Ge ve İnovasyon İşbirliği" protokolü imzalandı.
İSTE Teknoloji Transfer Ofisi’nde (TTO) gerçekleşen protokolde konuşan İSTE Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, Ar-Ge ve inovasyonu merkeze alarak ’Teknoversite’ manifestosuyla yola çıktıklarını söyledi. Üniversite-Sanayi-Toplum ve Kamu İşbirliği’ni önemsediklerini belirten Dereli, şunları kaydetti:
"Bu nedenle de Üniversite’de ilk kurduğumuz ofis TTO oldu. FSMH (Fikri, Sınai ve Mülkiyet Hakları) yönetimi için daha önce Türk Patent Enstitüsü (TPE) ile protokol imzaladık. Şimdi de bugün KOSGEB ile büyük bir sinerji oluşturacak protokolü imzalıyoruz."
KOBİ’lerin ülkenin dinamikleri olduğunu aktaran Dereli, başarılı olması için bütün enstrümanlarımızla her türlü desteği vermeye çalışacaklarının altını çizdi. Dereli, protokol esnasında talebini dile getirerek şunları kaydetti:
"KOSGEB’in Üniversitemizde bir TEKMER veya İskenderun’da İŞGEM gibi bir kuluçka merkezi kurulması hususunda destek vermesi bizi çok mutlu edecektir. Böylelikle girişimcilere daha etkin bir şekilde hizmet verebiliriz. Ayrıca, girişimcilik derslerinin güncellenmesinin ve eğitimci standartlarının yeniden gözden geçirilmesinin yararlı olacağını düşünüyoruz."
KOSGEB Genel Müdürü Recep Biçer de, bu protokolün KOSGEB desteklerinin KOBİ’lere ulaştırılmasını ve yaygınlaştırılmasına önemli rol oynayacağını belirterek, bu anlamda İskenderun’a ve İskenderun Teknik Üniversitesi’ne her türlü desteği verebileceklerini ifade etti.
İTSO Yönetim Kurulu Başkanı Levent Hakkı Yılmaz ise protokolün hayırlı olmasını dileyerek, İSTE ile işbirliklerinin artarak devam edeceğini vurguladı. Konuşmaların ardından "Ar-Ge ve İnovasyon İşbirliği" protokolü imzalandı.