Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ahmet Karaveli, Kumlu Kaymakamlığı'nda düzenlenen protokol töreninde, ilin her köşesinde, özellikle de kırsal bölgelerde yaşayan vatandaşlara gelir sağlayıcı meslekler edindirme çabası içinde olduklarını söyledi. 

Ülkenin en büyük sorunlarından olan "Mesleksizlik" sorununa çözüm üretmeye çalıştıklarını belirten Karaveli, "İşsizlerimizin nitelikli hale gelmeleri ve yaptıkları işleri daha bilinçli yapmaları adına onların mesleki eğitim almalarını amaçlıyoruz. Açacağımız kurs sonunda çiftçilerimiz sertifika sahibi olup bu mesleği her yerde icra edebilecekler ve gelir kaynaklarını arttıracaklar" dedi. 

Kumlu Kaymakamı Adnan Karaosmanoğlu da ilçede yapılan her işin bilinçli yapılması gerektiğini kaydetti.

Örtü altı yetiştiriciliğinin genelde denizel iklime sahip ortamlarda yapıldığını ifade eden Karaosmanoğlu, "Valiliğimiz tarafından hazırlanan Hatay Tarım ve Kırsal Kalkınma Stratejik Planı sonuçlarına göre bu yetiştiricilik faaliyetinin ilçemizde de yapılabileceği belirtilmiş. Bizde ilçemizde katma değeri yüksek olan ve örtü altında yetişen bitkileri ilçemizde yetiştirip vatandaşlarımızın gelir kaynaklarını arttırmak adına bu çalışmaya destek veriyoruz" diye konuştu. 

Karaosmanoğlu, vatandaşların tarımsal uygulamalarda bilinçli hale gelmesi için desteklerini esirgemeyen İŞKUR İl Müdürlüğüne de teşekkürlerini sundu.

Örtü altı yetiştiriciliği kursunun mart ayı içerisinde başlayacağı, kurs sonunda 25 çiftçinin sertifika sahibi olacağı belirtildi.