İstanbul'dan Hatay Havalimanı'na gelen İsa Altunay, Hasan Aslan ve Orhan Karadağ, memleketlerinde ailelerine kavuşmanın sevincini yaşadı.

İsa Altunay, havalimanı önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, ailelerine kavuşmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Libya'dan Türkiye'ye dönüş yolculukları sırasında Libya askerleri tarafından alıkonulduklarını ifade eden Altunay, şöyle devam etti:

''Normal bir yolculuk esnasında askeri çevirme söz konusuydu. Kendi güvenliğimiz açısından bizi beklettiler. Sonra Libya Dışişleri Bakanlığı bize bayağı yardımcı oldu ve iyi karşıladı. Türkiye ile tabiki irtibata girdiler. Tekrar ülkemize dönmemizi sağlayanlara teşekkür ederiz. Bize çok iyi davrandılar. Allah'a şükür herhangi bir sıkıntımız yok. Şuan çok mutluyuz. Ailelerimize kavuşuyoruz."

Hasan Aslan da kendilerine kötü davranılmadığını, çok yardımcı olduklarını ve Libya halkının Türkiye'ye selam yolladığını söyledi.

-Olay

Libya'yı terk etmek üzere 31 Ekim'de Bingazi'den Misurata'ya gelmek üzere yola çıkan 9 Türk vatandaşı, yola çıktıktan kısa bir süre sonra bir grup asker tarafından alıkonulmuştu.

Dışişleri Bakanlığı Konsolosluk Çağrı Merkezini 3 Kasım'da arayan bir vatandaşın, Bingazi'de bir restoranda çalışan yakınlarından haber alamadıklarını bildirmesi üzerine Dışişleri Bakanlığı yetkilileri harekete geçmişti.