Hatay’ın Dörtyol ilçesinde lösemi hastası 6. sınıf öğrencisi için mezun olduğu ilkokul tarafından kök hücre ve kan bağışı kampanyası düzenlendi.
Lösemi hastalığına yakalanan ve Adana’da özel bir hastanede lösemi tedavisi gören 12 yaşındaki 6. sınıf öğrencisi Buse Nur Kaba için 4 yıl eğitim gördüğü Karakese İlkokulu idareci, öğretmenleri ve okul aile birliğinin desteğiyle eski okul arkadaşları tarafından sağlığına kavuşabilmesine destek olmak amacıyla okul bahçesinde kan bağışı kampanyası düzenlendi.
Kızılay Kan Merkezi tarafından kurulan stantlara vatandaşlar gönüllü olarak bağış için destek verirken, minik Buse’nin babası Mehmet Kaba (36) ve annesi Hatun Kaba (32) kızları için bağış yapacaklara teşekkür ederek, kapıda karşıladı.
800 kişinin bağışçı katıldığı kampanyaya kan değerleri uygun bulunan 264 kişiden kök hücre numunesi, 185 kişiden ise kan bağışı kabul edildi.
Karakese İlkokulu Müdürü Mustafa Erden, Buse Nur Kaba’nın rahatsızlığını öğrendikten sonra tedavisi için gerekli olan kök hücre ve kan bağışı konusunda öğrenciler arasında hem bilinç oluşturmak hem de farkındalık ortaya koymak amacıyla çalışma başlattıklarını belirterek, "Okul aile birliğimiz ve öğrencilerimiz konuya hassasiyet göstererek bir kampanya yapmayı istediklerini belirttiler. Bizde onların bu taleplerine öncülük ettik. İnşallah kızımız Buse’nin yada aynı hastalıktan muzdarip olan bir yavrumuzun tedavisine yardımcı olabiliriz” dedi.