Anne Tekin ile emekli öğretmen kızı ve ABD'de görevli oğlu, İstanbul'daki dairelerini, arsalarını, ziynet eşyalarını ve çeşitli mal varlıklarını sattıktan sonra üzerine kredi çekti. Emekli ikramiyesini de bu birikimin üzerine ekleyen Suna Tekin, kendisine destek olan oğlu ve kızıyla ilçede ana okulu ve 12 derslikli ilkokul yaptırdı.

Hayırsever Tekin ailesinin eğitime katkıdan aldıkları tat okula gerçekleştirdikleri ziyaretlerde öğrencilerin sevgi gösterileriyle somutlaşıyor.

Anne Tekin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çocukları eğitim görürken kendisinin de okul aile birliğinde görev yaptığını, o sırada da sürekli eğitime yardımcı olduğunu söyledi. Gönlünde her zaman "iki odalı da olsa bir okul yaptırma" isteğinin bulunduğunu anlatan Tekin, "Allah bana bunları verdi. Allah'tan istediğim şeylerin hepsi oldu. Bu kadar çocuklarım var. 400 tane bu ilkokulda, 400 tane de ana okulunda. Bu, zevkin üstünde, huzur veren bir şey. Canımızla kanımızla biz buraları yaptık. Allah'a şükrediyorum. Bundan sonra ölsem de gam yemem" dedi.

Okula geldiğinde öğrencilerin kendilerine büyük sevgi gösterisinde bulunduklarını belirten Tekin, şunları söyledi:

"Onların büyük adam oluşları gözümün önüne geliyor. İsterim ki herkes okul yaptırsın. Hiç olmazsa birer sınıflık katkıda bulunsunlar. Zenginler ceplerinde parayı saklamasın. Eğitime verirlerse eğitim kendilerine dönecek. İnşallah, Allah verse 10 tane daha yaptırırım ama artık ben 86 yaşındayım. Zenginler birlik olsun, beraber olsun, okul açın."

- "Satılan malları unuttuk bile" 

Hayırsever Oktay Tekin de annesinin okul yaptırma taleplerini yükseltmesi üzerine ellerindeki tüm imkanları kullandıklarını kaydetti.

Okul yaptırmak için ev, arsa ne varsa sattıklarını, ayrıca kredi kullandıklarını anlatan Tekin, "Elimizde sadece bir ev var. Benim maaşım ve kardeşimin emekli maaşı var. Ama biz çok memnunuz. Okul çok başarılı. İyi ki yapmışız. Hiç olmazsa vefat ettikten sonra kalacağına burada biz görelim, tadını alalım. Annemizin dediği gibi hakikaten tadını alıyoruz, çok memnunuz. Satılan malları unuttuk bile" dedi.

Tekin, okulları yaptırırken tamamen kendi mal varlıklarını ve emeklerini kullandıklarını, kimsenin herhangi bir yardımda bulunmadığını kaydetti.

Hayırsever Suna Tekin ise İstanbul'da yaptırdıkları 6 katlı apartman, Moda'da bir daire, altın günlerinden elde ettikleri altınları sattıklarını belirterek "Hiçbir şey bırakmadık. Altın, bilezik hiçbir şeyimiz kalmadı. Hepsini okula yatırdık" diye konuştu.